De Amerikaanse economie is bezig aan een dappere herstelbeweging. Volgens de meeste economen hebben de Amerikanen op dit moment zelfs de beste papieren in handen om het gedroomde V-herstel te realiseren. De outperformance bij de Amerikaanse economie kan echter wel leiden tot een sterkere dollar.

Net als alle andere economieën werd ook de Amerikaanse economie een jaar geleden geconfronteerd met de nare gevolgen van de coronacrisis. In de VS wist dit zelfs te leiden tot de grootste economische krimp sinds de Tweede Wereldoorlog. Door de stijgende vaccinnatiegraad is echter de hoop dat de Amerikaanse economie binnenkort weer weet terug te keren naar het niveau van voor de coronacrisis.

Sterkere dollar kan slecht nieuws betekenen voor de edelmetalen

Volgens de economen van Macrobond and Nordea ziet de toekomst er voor de Amerikaanse economie rooskleurig uit. Zo is op de bovenstaande grafiek te zien dat de Amerikaanse economie dit jaar hoogstwaarschijnlijk een sterke prestatie zal gaan neerzetten. Helemaal als je deze prestatie afzet tegenover de 9 andere economieën uit de G10.

Op de grafiek is ook te zien dat de dollar normaliter sterk weet te presteren op het moment dat de Amerikaanse economie weet te outperformen. Mochten de economische verwachtingen dus waarheid worden, dan kunnen de edelmetalen hier hinder van ondervinden. Een sterke dollar heeft immers normaliter een negatieve invloed op de goud- en zilverprijs.

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>