Met de terugkeer van de volatiliteit op de financiële markten, maakten grondstoffen ook een comeback. De olieprijs zit al langer in de lift, en speelt vaak de eerste viool in de revival van grondstoffen. Maar het ziet er nu naar uit dat de rest ook begint te volgen. 2 prominente beleggers van Wall Street delen deze mening.

Wanneer we kijken naar de activa die het beste presteren sinds begin dit jaar, dan valt buiten de volatiliteit vooral op dat grondstoffen goed presteren. 12 van de 15 beste activa komen uit de grondstoffensector.

Iconische belegger Paul Tudor Jones zegt dat hij nu vooral harde activa en grondstoffen wil bezitten.

“We zitten in de 3e langste economische expansie uit de geschiedenis. Toch zit de Verenigde Staten met een tekort van 5% op de begroting. Dit is ongezien in vredestijd en buiten recessies. Hier gaat men later nog spijt van krijgen.”

Paul Tudor Jones zegt ook wat je als belegger daar tegen kan doen.

Ik wil harde activa, grondstoffen en cash hebben. Waarom zou ik aandelen kopen? Met de rentevoeten zo laag, kan je aandelen niet vertrouwen. Ik wil aandelen kopen wanneer het tekort 2% bedraagt en reële rentevoeten 100 basispunten in plaats van negatief.

6 Grondstoffen waarvan de vraag in de komende jaren zal exploderen

Jeffrey Gundlach

De iconische beleggers wordt hierin bijgestaan door niemand minder dan Jeffrey Gundlach. Gundlach is een van de meest prominente en succesvolle beleggers van de jongere generatie op Wall Street.

Gundlach verwijst hiervoor naar de historische onderwaardering van grondstoffen ten opzichte van aandelen. Het is van eind jaren ’90 geleden dat grondstoffen nog zo goedkoop waren.

Slim Beleggen over grondstoffen

We waarschuwden beleggers op het einde van 2017 veelvuldig voor een overdreven optimisme in de cryptomarkt, maar wezen tegelijk op een overduidelijk pessimisme in de grondstofmarkt. De slimste keuze was wat ons betreft om wat rijkelijke winsten in de cryptomarkt af te romen, en te investeren in de afgestrafte grondstoffen.

En kijk eens even mee naar de rendementen van enkele van onze favoriete grondstoffen in 2018.

  • Tarwe: +19,26%
  • Maïs: +10,41%
  • Sojabonen: +12,04%
  • Cacao +29,28%

Het grondstoffencomplex bood slimme beleggers al uitzonderlijke opbrengsten in 2018, en het jaar is nog maar pas begonnen. Hier zit nog veel meer rendement in de pijplijn. De verhoudingen zijn dermate scheef, dat bijkomende opwaartse prijsdruk onvermijdelijk is.

De analisten hebben een plan uitgedacht om succesvol te beleggen in grondstoffen, maar willen hun bevindingen niet aan de grote klok hangen. Ze willen hun boodschap kwijt ENKEL aan geïnteresseerde beleggers in grondstoffen.

Daarom gaan ze hun GEHEIME GRONDSTOFFEN INTRO enkel bekend maken aan beleggers die zich aanmelden op hun beperkte inschrijvingslijst. Deze introductie tot grondstoffen zal u over de streep kunnen trekken, daar zijn we zonder twijfel van overtuigd.

Schrijf je dan snel in op de SHORTLIST voor de Geheime Grondstoffen Intro (KLIK HIER)

Bron: ValueWalk

Foto Credit: iStock