man voting on elections in europe in front of flag

De afgelopen jaren is er voornamelijk gesproken over een mogelijke Grexit. Maar, dit jaar zijn we er ook achter gekomen dat ook veel andere Europese landen ontevreden zijn over de gang van zaken binnen de Europese Unie. Zo rommelt het bijvoorbeeld op dit moment in Spanje, en ook Groot Brittannië lijkt te twijfelen over de kansen die de Europese Unie te bieden heeft.

brexitcreditsuisse

Een rondvraag van Credit Suisse maakt duidelijk dat de Britten op dit moment even niet weten wat ze moeten denken van een mogelijke uittreding van Groot Brittannië uit de Europese Unie. Op de grafiek hierboven kunnen we zien dat de meerderheid nog steeds in de EU wil blijven, maar de echte overtuiging ontbreekt hierbij.

Er bestaat een reële kans op een Brexit

Gelukkig zal het referendum pas in 2017 gaan plaatsvinden, maar deze rondvraag maakt wel duidelijk dat heel veel Britten op dit moment twijfelen aan de goede bedoelingen vanuit Brussel. Credit Suisse is daarom ook van mening dat het de komende jaren wel eens erg spannend kan gaan worden binnen de Europese Unie. We zien namelijk een trend waarbij steeds meer landen zich verzetten tegen de regels die vanuit Brussel zijn opgelegd.

>> Bescherm uw vermogen voor dit gevaar <<