Waar heel de cryptowereld op zit te wachten, komt met de dag dichterbij. Institutioneel geld, de vele miljarden, die zich storten op Bitcoin en Co. Steeds meer grote financiële instellingen en bedrijven bereiden zich voor op deze Big Bang. De laatste in de rij is een gigant van formaat: Fidelity Investment.

Fidelity Investment is een van de grootste – zo niet de grootste – beheerders van vermogen ter wereld. Het bedrijf waakt dagelijks over een vermogen van $7,2 biljoen, m.a.w. $7.200 miljard. Op het Bloomberg’s Institutional Crypto event kondigde Fidelity aan dat ze een nieuwe unit hebben opgericht voor de bewaring van digitale assets, waaronder crypto. En ze maken er een punt van om een hoofdrol te spelen in deze technologische revolutie.

“In our conversations with institutions, they tell us that in order to engage with digital assets in a meaningful way, they need a trusted platform provider to enter this space. These institutions require a sophisticated level of service and security, equal to the experience they’re used to when trading stocks or bonds.”

Comeback Cryptomunten: Shortlist met 3 Crypto’s

Het grote geld krijgt toegang tot cryptomunten

Het nieuwe platform zal in eerste instantie Bitcoin, Ethereum en nog een niet nader genoemde cryptomunt in bewaring nemen. Als onderdeel van de beveiliging van de digitale assets, zullen cryptomunten in een ‘cold storage’ bewaard blijven.

Volgens de CEO van Fidelity Investments, Abigail Johnson, maakt het nieuwe digitale platform de toegang tot cryptomunten veel toegankelijker voor het grote geld. En bij Fidelity is dit het écht grote geld.

De meeste crypto-exchanges zoals Coinbase, BitGo of Gemini zouden al gebruik maken van het nieuwe Fidelity platform. Het nieuws wordt nu pas openbaar gemaakt omdat de grote investeringsbanken zich aanmelden. Nomura, Goldman Sachs, Northern Trust zijn maar enkele namen uit de lijst van gegadigden.

“Als dit soort partijen straks hun klanten effectief de mogelijkheid kunnen bieden om te beleggen in crypto, dan gaat er een compleet nieuwe markt open. Vandaag zit ervoor circa 200 miljard USD aan kapitaal in de cryptomarkt. Maar dan praten we al snel over 2 biljoen USD… en meer!” – aldus de analisten van Slim Beleggen.

Bron: CoinDeskGratis nieuwsbrief Slim Beleggen

Foto Credit: iStock

Eenvoudig gebruik maken van de krachtigste CRYPTO-beleggingstools

CopyCoin helpt beleggers eenvoudiger te beleggen in crypto currencies. De tools helpen u zowel passief als actief te handelen. Ook als u een beginnend crypto currency belegger bent, kunt u met CopyCoin uit de voeten.

Ontdek CopyCoin (Het is GRATIS)