Financiële fouten We maken allemaal wel eens fouten en als we financiële fouten maken, is het meestal des te pijnlijker. We sparen niet genoeg of we geven te veel uit, we verkopen een aandeel veel te vroeg of te laat, … maar er zijn ook fouten die de meeste mensen blijven maken. Dit zijn enkele specifieke fouten die mensen maken per leeftijdscategorie.

Grootste financiële fouten in de 20-er jaren

Jonge 20-ers gaan graag op reis, feesten graag, kopen graag mooie spullen,… maar verdienen dikwijls niet genoeg om dit allemaal te betalen waardoor ze schulden gaan maken. Het pensioen lijkt ontzettend ver weg en nog niet de moeite om er geld voor aan de kant te zetten. Nochtans is het bewezen dat je het meeste geld kan verdienen door zo jong mogelijk te beginnen met sparen.

Grootste financiële fouten in de 30-er jaren

Wie tussen de 30 en 40 jaar is, gaat dikwijls trouwen of samenwonen. Veel koppels maken dan de fout om alle financiële zaken samen te voegen zonder dat er financiële afspraken worden gemaakt. Als de relatie eindigt, zorgt dit voor veel problemen – problemen bovenop de relatieproblemen. Ook vergeten mensen in de 30-er jaren om een levensverzekering af te sluiten, terwijl deze op dat moment het goedkoopste is.

Grootste financiële fouten in de 40-er jaren

Wie in de 40 is, wil nog steeds zo veel mogelijk dingen kopen of doen. Maar het pensioen komt op deze leeftijd stilaan dichterbij. Wie nu nalaat om te sparen voor zijn pensioen, kan later voor grote financiële problemen komen te staan.

Grootste financiële fouten in de 50-er jaren

Mensen in hun 50-er jaren hebben dikwijls volwassen kinderen die ze willen helpen. Dit kan ten koste gaan van hun eigen levensstandaard of hun spaarpot voor hun eigen pensioen. Met het pensioen vlak voor de deur is het belangrijk om je spaarpot te behouden.

<< Zorg voor een eigen gezond pensioen >>

Dit artikel verscheen eerst op Slim in Dividend