Twee weken geleden nam president Joe Biden het stokje over van zijn voorganger Donald Trump. Biden had weinig tijd om van deze machtswisseling te genieten, want de Amerikaanse economie zit gevangen in de ergste recessie sinds de Tweede Wereldoorlog. En dat mag door beleggers niet onderschat worden.

Het jaar 2020 was een jaar om snel weer te vergeten. Tenminste, op economisch gebied gezien. Tijdens het jaar 2020 werden de meeste economieën immers geconfronteerd met een stevige recessie. Alleen enkele Aziatische landen, waaronder China, wisten de dans te ontspringen. De Amerikaanse economie werd zelfs geconfronteerd met de stevigste economische krimp sinds het jaar 1946.

Beleggers blijven hopen op een krachtig economisch herstel

Op de bovenstaande staafgrafiek, afkomstig van The Washington Post, is te zien dat het Amerikaanse bruto binnenlands product in 2020 met 3,5% is gekrompen. Eigenlijk is dit nog een meevaller, want aanvankelijk werd er gerekend op een grotere krimp. Deze economische krimp mag echter niet onderschat worden, want voor het laatst was er tijdens de Tweede Wereldoorlog sprake van een dergelijke economische achteruitgang.

Beleggers lijken zich voorlopig weinig aan te trekken van de economische malaise. Zo wisten de meeste beurzen tijdens het afgelopen jaar in waarde te stijgen. Door beleggers wordt er nog steeds gerekend op een krachtig economisch herstel. Dat herstel zal echter van een dusdanig niveau moeten zijn om de beursstijging van de afgelopen maanden enigszins te kunnen verantwoorden. En dat is, gezien de huidige coronamaatregelen, maar moeilijk voor te stellen.

De volgende Apple (nu nog onder $10)

We staan aan de vooravond van een nieuwe, belangrijke technologierevolutie. Dit gaat ons dagelijkse leven niet enkel compleet veranderen, ook zullen enorme fortuinen gecreëerd worden.

Je moet NU instappen. Vóór de grote massa op de nieuwste revolutie springt.

Dit aandeel is vandaag nog te koop voor minder dan 10 euro.