klimaatverandering2

De afgelopen weken is rondom de klimaattop in Parijs, veel gesproken over de opwarming van de aarde. En dat onze aarde snel aan het opwarmen is, kunnen we aan alles om ons heen merken. Zo worden op dit moment warmterecords verbroken, omdat het in deze dagen een stuk warmer is dan het normaal zou moeten zijn. Ook Bloomberg maakt zich zorgen over het opwarmen van de aarde.

probleem-opwarming-aarde

Zach Allen, president van Pan Eurasian Enterprises, laat tegenover Bloomberg weten dat hij vreest voor een snelle opwarming van de aarde. Door het veranderde klimaat zullen we steeds meer te maken gaan krijgen met extreme situaties. Bijvoorbeeld het kwik kan in de zomer flink omhoog gaan en dit warme weer zou kunnen leiden tot stortbuien, waarbij ook wateroverlast kan gaan optreden.

De energiebedrijven mogen zich zorgen gaan maken

Allen komt ook tot de conclusie dat de meeste energiebedrijven op dit moment zullen balen van de hoge temperaturen. Normaal gesproken zien deze bedrijven hun gas- en stroomverkopen tijdens de wintermaanden flink oplopen. Tot nu toe hebben de mensen echter nog maar weinig de kachel hoeven aan te zetten. En dit zouden we het komende kwartaal, volgens Allen, ook kunnen gaan terugzien bij de winstcijfers van deze bedrijven.

>> Bescherm uw vermogen voor dit gevaar <<