De olieprijs wist zich afgelopen week te herstellen van de gigantische prijsval waar we de afgelopen maanden mee te maken hebben gehad. Zowel ruwe als Brent olie wisten vrijdag de week af te sluiten met een winst van enkele procenten. Ondanks deze herstelbeweging, zijn er een aantal zakenbanken die hun verwachting met betrekking tot de olieprijs naar beneden bijstellen.

Aan het begin van dit beursjaar waren de verwachtingen met betrekking tot de olieprijs nog behoorlijk rooskleurig. Zo rekende bijvoorbeeld Bank of America, Citigroup en Societe Generale op een koers bij de olieprijs van 60-70 dollar. Dat doel zou aan het einde van 2017 bereikt worden. Afgelopen week stelden deze zakenbanken echter hun verwachtingen naar beneden bij. Op dit moment rekenen ze op een eindstand van 50 dollar per barrel.

Zakenbanken zijn somber gestemd over de olieprijs

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Bloomberg, is de herstelbeweging van afgelopen week in beeld gebracht. Zo kunnen we zien dat deze stijging van enkele procenten in het niet valt ten opzichte van de gigantische prijsdaling waar we de weken daarvoor mee zijn geconfronteerd.

Volgens Francisco Blanch, werkzaam bij Bank of America, is hun doelstellingsverlaging te danken aan de organisatie van olielanden (OPEC). Blanch laat namelijk weten dat de OPEC op dit moment niet effectief genoeg te werk gaat. Daarnaast is het nog maar de vraag of alle olielanden zich gaan houden aan de afgesproken olieproductieverlaging. Zolang de productie hoog blijft, zal de olieprijs volgens hem onder druk blijven staan.

Wie vandaag laag wil kopen, moet NU in grondstoffen zitten.

Contrair beleggen is vandaag beleggen in grondstofaandelen. Dit onderdeel wordt door de massa uitgespuwd met uitzonderlijke lage waarderingen tot gevolg. De rally in goudmijnaandelen gemist? Of wil je het nog eens overdoen? Lees dan snel verder >>