Op dit moment hebben de aandelenmarkten weer de wind in de zeilen. Wall Street beweegt weer rond haar recordkoersen en hiermee is de schade van de afgelopen weken volledig weggepoetst. Ondanks het feit dat er sprake is van een optimistische stemming op Wall Street, luidt Bank of America Merrill Lynch de noodklok.

De grote Amerikaanse zakenbank laat weten dat er sprake is van een oververhitte situatie op de aandelenmarkten. Bank of America Merrill Lynch houdt rekening met een flinke daling later dit jaar. Volgens de zakenbank zijn de aandelen de afgelopen jaren te hard gestegen als gevolg van het monetaire beleid van de centrale banken. Maar, nu de Amerikaanse centrale bank van plan is om binnenkort een deel van haar activa te dumpen, kan er extra druk op de koersen gaan ontstaan.

Bank of America Merrill Lynch geeft een duidelijke waarschuwing af

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Bank of America Merrill Lynch, is te zien hoe overgewaardeerd de markten op dit moment zijn. Nog nooit kostte het de gemiddelde Amerikaan zoveel arbeidsuren om een belegging in de S&P 500 index in te kunnen nemen.

Overigens is Bank of America Merrill Lynch een van de weinige zakenbanken die pessimistisch gestemd is over de toekomst van de aandelenmarkten. Gezien de grafiek heeft de Amerikaanse zakenbank echter alle reden om sceptisch te zijn over de opwaartse kansen van de indices.

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)