De aandelen van het Canadese Canopy Growth stegen gisteren meer dan 30% nadat bierreus Constellation Brands aankondigde opnieuw $4 miljard te investeren in de producent van marihuana. De eerste investering van Constellation Brands was het startschot van een maandenlange rally in marihuana-aandelen. Krijgen we een vervolg?

Constellation Brands is niet zomaar een bierbrouwer. Het is een van de grootste brouwers ter wereld, met onder andere het merk Corona in zijn portefeuille. Eerder nam de brouwer al een belang van 9,9% in Canopy Growth. Deze keer trekt het zijn belang op naar 38% door 104,5 miljoen aandelen te kopen tegen C$48,60. Dit vertegenwoordigt een premie op de beurskoers van maar liefst 51%.

Maar nog belangrijker: Constellation Brands verwerft ook 139,7 miljoen warranten die het de komende 3 jaar kan omzetten naar aandelen. Indien de bierbrouwer de rechten van deze warranten uitoefent, zal het een meerderheidsbelang boven 50% in bezit krijgen van de marihuanaproducent.

Dat bierproducenten kijken naar marihuanabedrijven is niet onlogisch.

Tussen 2008 en 2015 daalde de alcoholconsumptie bij jongeren tussen 18 en 25 van 33% naar 28% terwijl de marihuanaconsumptie steeg van 27% naar 32%. En die trend zet zich de laatste jaren alleen maar verder.

Bron: BeursBrink

Nu consumenten voor het eerst een goed alternatief hebben voor alcohol, worden er nog meer trends zichtbaar: vooral millennials hebben liever marihuana dan een goudgele rakker en stappen vaker over op een beetje marihuana.

Ontdek hier Groene Miljonairs: De meest kansrijke groeimarkt van dit moment

Startschot van een nieuwe marihuana-golf?

Begin november kocht Constellation Brands voor de eerste keer een belang van net geen 10% in Canopy Growth. Dit was het startschot naar een rush op marihuana-aandelen. Die aandelen zitten sinds begin dit jaar in een correctieve fase. Mogelijk kan deze nieuwe stap van de bierreus een nieuw startschot betekenen.

Analist Bonnie Herzog van Wells Fargo noemt de investering ‘zeer positief’ aangezien Constelletion Brands zijn voordeel als ‘first-mover’ verder kan uitbouwen terwijl andere grote bierbrouwers het voorbeeld zullen volgen om de dalende verkoop van bier te counteren met de stijgende populariteit van marihuana.

Canopy Growth zal het geld van de investering gebruiken om globaal uit te breiden. Er zijn bijna 30 landen in de wereld die medische marihuana legaliseren of met het proces bezig zijn. Na Uruguay wordt Canada binnenkort zelfs het 2e land waar marihuana volledig legaal is. Een trend die de komende jaren over heel de wereld navolging zal krijgen volgens experts.

Bron: MarketWatch

Grafiek: The Marijuanaindex

Foto Credit: Pixaby

Word jij ook een van de Groene Miljonairs?

Met een groeiratio van 31% per jaar, behoort de marihuana-industrie tot de snelst groeiende ter wereld! In dit gratis ebook gaan de marihuana-experts van BeursBrink een paar hele interessante kansen uit de doeken doen, in een van de snelst groeiende markten van dit moment. Dit is alles wat je nodig hebt om te starten met beleggen in marihuana-aandelen: De Marihuana Miljonair Handleiding

De meest kansrijke groeimarkt van dit moment.