Veel beleggers waren verrast toen Wall Street op tweede kerstdag een koersstijging van 5% wist te bewerkstelligen. Een dergelijke koersstijging past immers niet bij de gedachte van een dalende markt. Toch zijn dergelijke koersstijgingen juist heel normaal in een dalende markt.

Voor traders zijn dit gouden tijden. Traders zijn over het algemeen gebaat bij grote beweeglijkheid en daar is nu zonder twijfel sprake van. Een dag zonder een koersuitslag van meer dan 1% is eigenlijk zeldzaam geworden. Per saldo heeft de sterk toegenomen beweeglijkheid wel geleid tot een flinke beursdaling.

Is de stier verslagen?

Volgens de mannen van LPL Research komen grote koersstijgingen over het algemeen juist voor in dalende markten. Zo is op de bovenstaande tabel te zien dat de vijftien grootste dagstijgingen bij de S&P 500 index plaatsvonden toen de index onder de 200 Daily Moving Average bewoog. En deze bewegende steunlijn geeft aan of er sprake is van een stijgende (notering erboven) of een dalende (notering eronder) markt.

Dus juist in slechte beurstijden moeten beleggers er niet van opkijken als de stier een flinke stuiptrek laat zien.

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)