De goudstieren hebben zich de afgelopen handelsdagen weer van hun beste kant laten zien. Op dit moment noteren we rond de hoogste stand van dit beursjaar en steeds meer beleggers beginnen langzaam weer te geloven in het gele edelmetaal.

De edelmetalen hebben het de afgelopen jaren niet bepaald gemakkelijk gehad. Zo hebben de goud- en zilverprijs sinds het jaar 2011 flink terrein moeten prijsgeven en steeds meer beleggers lieten openlijk weten dat ze het vertrouwen in edelmetalen waren verloren.

Het afgelopen jaar sloegen de stieren echter dapper terug. In het jaar 2016 wisten de edelmetalen voor het eerst sinds jaren weer eens het jaar in het groen af te sluiten en de afgelopen week werd die positieve trend voortgezet.

Goudmarkt herleefd

goudmarkt-grote-partijen

In tegenstelling tot veel andere markten, beschikt de goudmarkt nog over voldoende groeipotentieel. Volgens data afkomstig van de Amerikaanse overheid nam de afgelopen twee weken het aantal koopposities op het gele edelmetaal met 37 procent toe. En volgens deze data was dat de hardste stijging sinds het jaar 2007. Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Bloomberg, is dit in beeld gebracht.

Juist in deze tijd zijn de edelmetalen erg gewild. Gezien de spanningen in de wereld is het immers helemaal niet vreemd dat steeds meer grotere partijen veiligheid zoeken binnen de goudmarkt. Om nog maar te zwijgen over de ‘onderwaardering’ waar in deze markt sprake van is.

Eenvoudig en goedkoop fysiek goud kopen

Open kosteloos een account bij Doijer & Kalff en koop goud vanaf 100 gram, met terugkoop garantie en tegen de scherpste prijs. Opslag apart op naam en volledig verzekerd.

Check ook de GOUD SALE waarin geregeld goudbaren tegen spotprijs worden aangeboden!