Afgelopen week was het de beurt aan het sociale platform Snapchat om haar resultaten over het derde kwartaal bekend te maken. De Snapchat-beleggers zullen deze week het liefst zo snel mogelijk willen vergeten. De resultaten vielen namelijk zwaar tegen en als gevolg daarvan moest het aandeel op weekbasis meer dan 15% aan waarde inleveren.

In februari 2017 kreeg Snapchat onder de noemer ‘SNAP’ een notering op Wall Street. Deze langverwachte beursgang is uiteindelijk uitgedraaid op een complete ramp. Tijdens de eerste handelsweek wist SNAP bijna de $ 30 aan te tikken, maar op dit moment noteren we meer dan 50% lager. In enkele maanden tijd is er dus behoorlijk wat beurswaarde verdampt.

Snapchat ziet groei van haar actieve gebruikers teruglopen

Los van het feit dat Snapchat op dit moment geen cent winst maakt, is het grootste probleem op dit moment de groei van haar dagelijkse actieve gebruikers. Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van The Wall Street Journaal, is te zien dat deze groei de afgelopen kwartalen flink is gestagneerd. De groei kwam het afgelopen kwartaal uit op slechts 2,89%. Dit betekende de laagste groei sinds het jaar 2014.

Weet het management van Snapchat het tij te keren?

Blijf op de hoogte van alle beurs- en cryptonieuws via de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>