Jeffrey Gundlach, die bij DoubleLine Capital meer dan $100 miljard onder beheer heeft, is al langere tijd positief over goud. In een recente presentatie legt hij 2 bewijsstukken op tafel die aantonen dat de goudprijs aan de vooravond staat van een uitbraak die het gele edelmetaal $1.000 hoger kan katapulteren.

In augustus 2017 zei Gundlach al het volgende:

“Goud is een indekking tegen stijgende volatiliteit en lagere aandelenkoersen. Goud ziet er goedkoop uit ten opzichte van de aandelenmarkten die al sterk gestegen zijn. Ik verwacht dat de rentevoeten gaan stijgen. Hierdoor zal ook de volatiliteit op de aandelenmarkt toenemen met een daling van de beurskoersen tot gevolg.”

Begin dit jaar bevestigde Gundlach dit opnieuw:

“Wanneer je naar de grafieken van goud en grondstoffen kijkt, zie je ongeveer hetzelfde. Na jaren van bodemvorming staan ze op het punt om uit te breken. Vooral de zwakkere Amerikaanse dollar maakt goud en grondstoffen interessant. De dollar-cyclus is voorspelbaar. 2017 was tegen alle verwachtingen in een slecht jaar en ook 2018 is slecht begonnen. Dikwijls volgen er dan nog enkele zwakke jaren.”

Dollar omlaag – Goud omhoog

De Amerikaanse dollar zette de laatste maanden een lagere top neer in een multi-decennia patroon waarbij de beleidsmakers in de Verenigde Staten een steeds zwakkere doller verkiezen.

Goud heeft volgens Gundlach een inverse correlatie met de Amerikaanse dollar. Dat wil zeggen dat de goudprijs stijgt, wanneer de Amerikaanse dollar daalt.

Op onderstaande grafiek is te zien dat de goudprijs uit zijn dalende trendkanaal van 2011 is gestegen.

Na een terugtest van de trendlijn werkt de goudprijs nu aan een doorbraak van de weerstand. Gundlach ziet een enorme basis voor een uitbraak. Het gele edelmetaal bouwt al 4 à 5 jaar aan een gigantische basis.

Wanneer de goudprijs kan uitbreken, verwacht hij een stijging tot wel $1.000. Dit zou dan een nieuw absoluut record beteken.

Bron: GoldSilver

Foto Credit: iStock