Het Japanse cryptohandelsplatform Liquid meldde donderdag dat ze zijn aangevallen geweest door een cyberattack. Hackers zouden voor 94 miljoen dollar aan digitale munten hebben gestolen. De criminelen zouden wallets hebben gekraakt en de munten doorgesluist naar vier andere wallets. Liquid is een onderzoek gestart en heeft alle activiteiten tijdelijk geschorst.

Een domper voor de Japanse cryptoexchange Liquid en zijn gebruikers. Cybercriminelen zijn er in geslaagd wallets te kraken en aan de haal te gaan met digitale munten ter waarde van 94 miljoen dollar. Veel informatie over de cyberaanval is er nog niet. Liquid is een onderzoek gestart om te achterhalen hoe dit is kunnen gebeuren en vooral wie achter de aanval zit.

Liquid zegt dat het wordt gereguleerd door het Japanse Financial Services Agency. De financiële ‘waakhond’ was niet direct bereikbaar voor commentaar toen CNBC contact met hem opnam. Elliptic, een blockchain-analysebedrijf, bevestigde dat de gestolen digitale munten iets meer dan 94 miljoen dollar waard zijn. In totaal werd er voor 45 miljoen dollar omgevormd naar ethereum via platformen zoals Uniswap en Sushiswap.

This enables the hacker to avoid having these assets frozen — as is possible with many Ethereum tokens.

Hackers

Het Japanse handelsplatform Liquid behoort tot de top 20 ter wereld, op basis van het dagelijkse handelsvolume alleszins. Volgens gegevens van CoinMarketCap wordt er elke 24 uur gemiddeld maar liefst 133 miljoen dollar aan digitale munten verhandeld.

De aanval op Liquid is de tweede grote ‘crypto heist’ in slechts één week tijd. Begin deze week gingen hackers aan de haal met digitale munten ter waarde van 600 miljoen dollar van Poly Network. Deze hackers hebben ondertussen een groot deel van het gestolen kapitaal teruggestort, echter blijft er een deel vast staan op één van de hackers hun wallets.

Bronnen: Ryan Browne – CNBC

Foto: Fadzi – Piqsels

De meest eenvoudige en winstgevende manier om te beleggen in cryptomunten

Het Technologie Rapport biedt een unieke manier om winstgevend te beleggen in Bitcoin en andere cryptomunten. Je ontvangt een totaalpakket met:

  • Strategieën
  • Tips
  • Aanbevelingen
  • Gidsen
  • Een 24/7 professionele helpdesk
  • Een bewezen trackrecord

Begin HIER aan de meest winstgevende periode uit je leven