Dit kwartaal zal de geschiedenisboeken ingaan als een van de slechtste beurskwartalen ooit. De beursbeweging in oktober was al dramatisch, maar de beren wisten er deze maand nog een schepje boven op te doen. Toch was deze beursdaling volledig te ontwijken. En ook nog op een behoorlijk simpele manier.

De mannen van Bespoke Investment Group hebben de beursdaling op Wall Street, sinds de top van 20 september, onder de loep genomen. En uit hun onderzoek komt naar voren dat beleggers de huidige beursdaling volledig hadden kunnen ontwijken. Sterker nog; er had sinds 20 september zelfs een winst geboekt kunnen worden.

Deze beursdaling was simpel te ontwijken

Volgens Bespoke Investment Group hadden beleggers maar één ding hoeven doen: posities op de S&P 500 index kopen op de slotkoers en vervolgens direct de handelsdag er na aan de openingskoers weer verkopen. Beleggers die dat de afgelopen weken hadden gedaan, zouden nu een winst hebben van ongeveer 3%. En dat is een behoorlijk groot verschil met de daling van 20% die heeft plaatsgevonden bij de index.

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)