Volgens Jens Nordvig, oprichter en CEO van Exante Data, zal het handelsvolume van Bitcoin binnenkort hoger liggen dan dat van Apple. Apple is het meest liquide aandeel ter wereld. Wanneer de Chinese storm gaat liggen, zal Bitcoin het handelsvolume van Apple overstijgen, aldus Jens Nordvig.

Voordat China zich begon te verzetten tegen Bitcoin en andere cryptomunten lag het handelsvolume van de grootste cryptomunt ter wereld rond $2 miljard per dag. Door de prijsdaling en het verdwijnen van China is dit teruggevallen tot $1 miljard. Volgens Jens Nordvig is het echter maar een kwestie van tijd vooraleer dit boven $4 miljard uitkomt, het dagelijkse handelsvolume van Apple.

<< Download hier onze GRATIS Crypto Gids >>

De invloed van China is beperkt op termijn

De ban van China tegenover Bitcoin en ICO’s lijkt volgens insiders slechts een stom in een glas water. De markt zocht direct naar alternatieve routes voor de handel in Bitcoin. China was voor de ban ook nog maar goed voor 10% tot 13% van de globale handelsvolume volgens Charlie Shrem.

Wanneer de rook rond China verdwijnt, zal het handelsvolume van de cryptomunten weer aantrekken, zegt Jens Nordvig. Momenteel heeft de cryptomarkt een dagelijks handelsvolume van $2,2 miljard waarvan Bitcoin iets minder dan de helft voor zijn rekening neemt.

Maar wanneer de markt herstelt, zal de cryptomarkt al snel boven $4 miljard handelsvolume uitkomen. Bitcoin als veilige haven en meest betrouwbaar alternatief op het huidige monetaire systeem zal die grens van $4 miljard ook nog overschrijden, aldus Nordvig. Dat is dan meer dan het handelsvolume van ’s werelds meest liquide aandeel, Apple.

Bron: The Merkle

Blijf op de hoogte van alle beurs- en cryptonieuws via de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>