De Londense huizenmarkt werd tijdens de afgelopen jaren geconfronteerd met een ware prijsexplosie. Ook in veel andere grote steden zagen we een soortgelijke trend. Mede door de naderende Brexit is er dit jaar een einde gekomen aan de hausse bij de Londense huizenmarkt.

Anderhalf jaar geleden werd de wereld geconfronteerd met een gebeurtenis die maar weinig mensen hadden voorzien. De meerderheid van de Britten koos voor een uittreding uit de Europese Unie. Inmiddels zitten we midden in de uittredingsgesprekken en het draagvlak voor deze uittreding daalt met de dag. Dit komt hoofdzakelijk door de vervelende effecten die aan deze Brexit kleven en waar de Britten nu al mee geconfronteerd worden. Denk bijvoorbeeld aan de sterk gestegen inflatie als gevolg van de waardedaling van het pond.

De huizenprijzen in Londen DALEN!

Ook de Londense huizenmarkt ondervindt op dit moment de gevolgen van de Brexit. Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Bloomberg, is te zien dat we voor het eerst sinds het jaar 2010 te maken hebben met een daling van de Londense huizenprijzen. Londen is een stuk minder interessant geworden door de dreigende verhuizingen van veel financiële instellingen op het moment dat de Brexit een feit is.

Het jaar 2017 is dus niet alleen een bijzonder jaar geweest door de gigantische prijsstijging van de Bitcoin en de aanhoudende recordregen op Wall Street, de échte verrassing is het einde van de hausse bij de Londense huizenmarkt!