Volgens Peter Toogood hebben Amerikaanse aandelen hun beste tijd gehad en zal het er niet beter op worden de komende maanden. Hij waarschuwt beleggers dat ze geen rendementen zullen halen op lange termijn vermits de Amerikaanse beurzen wellicht aan het pieken zijn.

De Amerikaanse aandelenmarkten bevinden zich momenteel in de langste stierenmarkt ooit. Sinds 2009 is de S&P 500 verviervoudigd maar er heersen twijfels of dat feestje nog lang gaat blijven duren. Verschillende investeerders vermoeden dat de ‘bullrun’ kortelings ten einde gaat lopen.

Dat denkt ook Peter Toogood, chief investment officier bij Embark Group. Hij heeft een sterk vermoeden dat de waarderingen op de financiële markten kunstmatig hoog worden gehouden.

It can’t get better than this, absolutely can’t get better than this, but don’t worry it will carry on because Wall Street says so … It is nonsense, utter nonsense.

Toch wisten Amerikaanse aandelen de beursweek goed te starten dankzij het positieve nieuws over een mogelijk handelsakkoord tussen de Verenigde Staten en Mexico. Het zou een groot deel van de onzekerheid op de financiële markten wegnemen, tot opluchting van beleggers en investeerders.

Technologie

Beleggers die toch willen investeren in Amerikaanse aandelen, focussen ze zich beter op technologieaandelen, aldus Peter Toogood. De FAANG-groep doet het behoorlijk goed, waarvan Apple 4 procent van de stijging van de S&P 500 voor zijn rekening neemt van de afgelopen negen jaar.

If you are a momentum trader then just stay involved and mostly focus on tech stocks, I suspect, because why go anywhere else?

Technologieaandelen lijken minder vatbaar te zijn voor geopolitieke spanningen op de financiële markten. Het vertrouwen van beleggers en investeerders in deze aandelen is bijzonder groot.

Bronnen: CNBC

Foto: Petr Kratochvil – PDP