Het heeft er alle schijn van dat de meeste Amerikanen op dit moment nog geen hinder ondervinden van de handelsstrijd tussen de VS en China. Zo kwam het consumentenvertrouwen tijdens de afgelopen maand hoger uit dan waar de economen op gerekend hadden. Heeft elke Amerikaan daadwerkelijk vertrouwen in de toekomst?

Afgelopen week verschenen er enkele hoopgevende macrocijfers vanuit de Verenigde Staten. Zo kwam het consumentenvertrouwen flink hoger uit dan waar de economen op gerekend hadden. Ook de groei van het Amerikaanse bruto binnenlands product viel niet tegen. Deze cijfers doen dus vermoeden dat de Amerikaanse economie op dit moment nog geen hinder ondervindt van de handelsoorlog.

Amerikaanse jongeren beginnen zich zorgen te maken

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Bloomberg, is te zien dat de Amerikanen de afgelopen 18 jaar nog nooit zo optimistisch gestemd waren over hun huidige situatie dan vandaag de dag het geval is. Daarnaast wist het consumentenvertrouwen te stijgen naar het hoogste niveau in 6 maanden tijd.

Toch beginnen de jongeren steeds minder optimistisch te raken over de toekomst van het land. Zo is op de tweede grafiek, wederom afkomstig van Bloomberg, te zien dat het consumentenvertrouwen onder de Amerikaanse jongeren (onder de 35 jaar) is gedaald naar het laagste niveau sinds januari 2016. Mogelijk maken de jongeren zich dus het meeste zorgen over de toegenomen handelsspanningen in de wereld.

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)