Tijdens de handelssessie van gisteren moesten de meeste beurzen een pas op de plaats maken. En daarmee kwam er in ieder geval eventjes een einde aan de recordrace. Tijdens de handelsdagen daarvoor wisten de beurzen immers hun recordhoogten verder aan te scherpen. Een belangrijke grafiek laat zien dat een belangrijke technische weerstand bereikt is en dat kan op korte termijn leiden tot een dalende beursbeweging.

De beren wisten tijdens de maand september terug te keren op het beursspeelveld. Voor sommige indices resulteerde dit zelfs in de eerste rode handelsmaand van het jaar. Ook aan het begin van oktober was er nog sprake van beurszwakte, maar kort daarna wisten de stieren de regie terug in handen te nemen. En vooralsnog ziet ook de beursmaand november er goed uit.

Lassen de stieren een tijdelijke adempauze in?

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van All Star Charts, is te zien dat de Amerikaanse beurzen op korte termijn een top bereikt kunnen hebben. Zo is op deze grafiek te zien dat de S&P 500 index tijdens de voorbijgaande handelsdagen in contact kwam met een belangrijke Fibonaccigrens. In dit geval gaat het om de 161,8%-grens en deze is gevormd door het hoogtepunt uit september te verbinden met het dieptepunt uit oktober. Volgens de wetten van de technische analyse is dit een zeer sterke weerstand en derhalve zullen de stieren over voldoende kracht moeten beschikken om deze weerstand te kunnen doorbreken.

Overigens betekent dit niet dat de stijgende trend ten einde is gekomen. Historisch gezien zijn de maanden november en december immers sterke beursmaanden. In dit geval zal het dus waarschijnlijk eerder gaan om een tijdelijke adempauze voor de stieren, zodat zij daarna het beursjaar 2021 overtuigend kunnen gaan afsluiten.

Spotgoedkoop groeibedrijf … nu nog onder 10 dollar

Een vergeten technologiebedrijf met opwaarts potentieel van bijna 100%.

GRATIS TIP: Het goedkoopste aandeel onder 10 dollar