Al enkele maanden weten de Small Cap aandelen in positieve zin op te vallen. Dit is ook duidelijk terug te zien bij de Russell 2000 index, die bekendstaat om het feit dat deze index voor het overgrote deel bestaat uit Small Cap aandelen. Toch bestaat de kans dat de Small Cap aandelen alweer hun beste tijd gehad hebben.

Tijdens de coronacrash werden de kleinere aandelen keihard geraakt. Als de paniek onder beleggers groot is dumpen ze met name de kleinere aandelen. Dat gebeurt vanuit de gedachte dat kleine bedrijven in slechte economische tijden zich over het algemeen minder goed staande weten te houden dan grote bedrijven. Uiteraard is dit een vooroordeel en wijst de praktijk dikwijls iets anders uit.

Is dit het moment om Small Cap aandelen in te ruilen?

Sinds de bodem van maart zitten de Small Cap aandelen weer aanzienlijk in de lift. Tijdens de voorbijgaande maanden wisten deze aandelen zelfs structureel beter te presteren dan de Large Cap aandelen. Volgens de analisten van Nautilus Investment Research kan die ‘outperformance’ echter binnenkort alweer ten einde komen.

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Nautilus Investment Research, is te zien dat de Russell 2000 / S&P 500 Ratio is gestegen naar de weerstandslijn die al sinds het jaar 2003 intact is. Binnen de wereld van de technische analyse staat dit patroon ook wel bekend als de ‘Rounding Top Formation’. Mocht deze weerstandslijn opnieuw intact blijven, dan moeten met name de beleggers die veel Small Cap aandelen in hun portefeuille hebben zitten zich zorgen maken.

Spotgoedkoop groeibedrijf … nu nog onder 10 dollar

Een vergeten technologiebedrijf met opwaarts potentieel van bijna 100%.

GRATIS TIP: Het goedkoopste aandeel onder 10 dollar