Gaan cryptomunten een nog grotere toewijzing krijgen in de portefeuilles van hedgefondsen? Volgens een onderzoek blijkt dat verschillende van deze fondsen hun ‘crypto stake’ willen verhogen naar 7 procent tegen het jaar 2026. Dit zou betekenen dat er de komende vijf jaar nog eens 312 miljard dollar in crypto zal worden gestoken.

Crypto lijkt steeds meer en meer gegeerd te zijn. Volgens een bevraging van Intertrust bij 100 CFO’s van hedgefondsen wil men hun portefeuilletoewijzing voor crypto verhogen naar 7,2 procent tegen het jaar 2026. Hieruit kunnen we concluderen dat het vertrouwen in crypto toch stilaan aan het toenemen is ondanks de volatiliteit en de onzekerheden op de cryptomarkt.

Zeventien procent van de ondervraagden zei zelfs meer dan tien procent te willen toewijzen aan cryptocurrencies. Als men dit zou doortrekken naar concrete cijfers, dan zou dit betekenen dat er de komende vijf jaar 312 miljard dollar zal worden geïnvesteerd in digitale munten.

Meer participatie

Dit zou betekenen dat de participatie van hedgefondsen nog groter gaat worden. De huidige belangen in de sector zijn onduidelijk, maar een aantal grote namen hebben al kleine bedragen geïnvesteerd in crypto-activa. De grote prijsschommelingen, en dus de grote opportuniteiten op de cryptomarkt, trekt menig investeerder aan.

Het groeiende enthousiasme van hedgefondsen staat in schril contrast met de scepsis onder meer traditionele vermogensbeheerders, van wie velen zich zorgen blijven maken over de enorme volatiliteit en onzekerheid van cryptocurrencies over hoe ze zullen worden gereguleerd.

Echter zijn niet alle hedgefondsen te vinden voor crypto. Paul Singer’s Elliott Management schreef eerder dit jaar zelfs dat crypto ‘de grootste financiële zwendel in de geschiedenis’ zou kunnen worden. Bitcoin heeft wederom een wilde rit achter de rug met een stijging van 29.000 dollar naar zijn recordpiek van 63.000 dollar om daarna terug te vallen naar 40.000 dollar.

Bronnen: Financial Times

Foto: Quoteinspector

De meest eenvoudige en winstgevende manier om te beleggen in cryptomunten

Het Technologie Rapport biedt een unieke manier om winstgevend te beleggen in Bitcoin en andere cryptomunten. Je ontvangt een totaalpakket met:

  • Strategieën
  • Tips
  • Aanbevelingen
  • Gidsen
  • Een 24/7 professionele helpdesk
  • Een bewezen trackrecord

Begin HIER aan de meest winstgevende periode uit je leven