Uit de recent verschenen cijfers blijkt dat hedgefondsen de afgelopen weken hun koopposities in de oliemarkt flink hebben afgebouwd. En volgens een analist kan dat juist een enorm goed teken zijn. De afgelopen vijf maanden was er immers sprake van een ‘overgekochte’ situatie.

De olieprijs kreeg de afgelopen week flinke klappen te verduren. Dit had alles te maken met de twijfels die er zijn ontstaan over de effectiviteit van de OPEC-organisatie. Voorlopig krijgt deze organisatie het wel voor elkaar om de productie terug te dringen, maar de vraag is of deze verlaging voldoende is om de overproductie terug te dringen.

Hedgefondsen nemen afstand van de oliemarkt

hedgefondsen-olie

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Bloomberg, is te zien dat de koopposities van de hedgefondsen in een periode van korter dan 3 maanden met bijna de helft is afgenomen. Volgens Tim Evans, analist bij Citi Futures Perspective, biedt dit beleggers juist een enorme kans.

Volgens hem kregen we in het verleden meerdere malen te maken met een flinke opwaartse beweging toen we een soortgelijk niveau aan openstaande koopposities wisten te bereiken. De meest recente keer was dat aan het einde van 2016. Wat dat betreft moeten oliebeleggers dus proberen om niet te pessimistisch te raken.

Wie vandaag laag wil kopen, moet NU in grondstoffen zitten.

Contrair beleggen is vandaag beleggen in grondstofaandelen. Dit onderdeel wordt door de massa uitgespuwd met uitzonderlijke lage waarderingen tot gevolg. De rally in goudmijnaandelen gemist? Of wil je het nog eens overdoen? Lees dan snel verder >>