De goudprijs heeft het de afgelopen weken niet gemakkelijk gehad. Het gele edelmetaal heeft flink wat terrein moeten inleveren en ook het kleine broertje van goud – zilver – heeft harde klappen moeten incasseren. Als gevolg van deze daling verliezen de hedgefondsen steeds meer hun vertrouwen in goud.

De afgelopen maanden zijn de twijfels over de Amerikaanse economie toegenomen. Janet Yellen liet recent nog weten dat de Fed rustig aan zal doen met het verkrappen van het monetaire beleid. Daarnaast liet ze weten dat ze niet overtuigd is van de mogelijkheid van een verder stijgende inflatie. En juist goud heeft bewezen dat het een goede bescherming kan bieden tegen stijgende consumentenprijzen.

Hedgefondsen trekken vaak aan het kortste eind

Dit alles heeft er voor weten te zorgen dat steeds minder hedgefondsen overtuigd zijn van de opwaartse kansen van goud. Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Bloomberg, is te zien dat het aantal koopposities is gedaald naar het laagste niveau in 17 maanden tijd. Voor het laatst hadden we in januari 2016 te maken met een dergelijk laag niveau.

Op het eerste gezicht lijkt dit dus behoorlijk slecht nieuws te zijn. Toch hoeft dit niet het geval te zijn. In januari 2016 en 2017 hadden we ook te maken met een extreem laag niveau aan koopposities, maar op beide momenten wist de goudprijs een stevige bodem neer te zetten. Wat dat betreft kan dit wellicht juist heel goed nieuws betekenen voor de goudprijs.

 

5 redenen waarom je NU goudmijnaandelen moet kopen

  • Sinds 2016 zitten goudmijnaandelen in een nieuwe stierenmarkt!
  • De vorige stierenmarkt in goudmijnaandelen duurde 1.142 dagen. Vandaag zijn we maar 400 dagen ver.
  • De vorige stierenmarkt ging +1.355%, vandaag staan we ‘slechts’ 120% hoger.
  • MAAR: Goudmijnaandelen waren nog nooit zo goedkoop.
  • DUS: Goudmijnaandelen staan voor hun grootste stijging ooit!

Wacht géén dag langer om goudmijnaandelen te kopen: LEES MEER