Dividendaandelen moeten de kern zijn van een goed gebalanceerde aandelenportefeuille. Ze zorgen niet alleen voor meer stabiliteit, ze zorgen ook voor een stroom aan inkomsten. Die inkomsten kan je dan weer gebruiken om nieuwe aandelen te kopen. Hedgefunds weten dat ook. Ze maken er graag gebruik van. Enkele bedrijven zijn zelfs bijzonder populair.

Veel beleggers hebben de intentie om extra aandelen te kopen wanneer de koersen dalen. Echter, wanneer het zover is, zitten ze vaak zonder cash. Dat is zeer eenvoudig op te lossen: met dividendaandelen.

Deze bedrijven keren vaak een dividend uit in goede én slechte dagen, bij stijgende én dalende beurskoersen. Het geeft je de perfecte cashflow om aandelen te blijven kopen wanneer de koersen dalen.

4 aandelen onder $5 die miljardairs nu kopen

Dit zijn de favoriete dividendaandelen van de hedgefunds eind 2017, de laatst gekende cijfers.

-1. McDonald’s

Op het einde van het 4e kwartaal waren er maar liefst 62 hedgefunds die aandelen McDonald’s in hun portefeuille hadden. Dat weren er 2 meer dan het kwartaal voordien en 7 meer dan een jaar eerder. McDonald’s betaalt een dividend van zo’n 2,5% en verhoogde dit dividend al ieder jaar sinds 1976.

-2. Bristol-Myers Squibb

Eind 2014 waren er 66 hedgefunds met aandelen Bristol-Myers Squibb. Dat waren er 2 minder dan het kwartaal voordien, maar nog steeds 8 meer dan een jaar eerder. Bristol-Myers Squibb betaalt bijna 30 jaar een dividend en verhoogde het zelfs tijdens de jaren van de financiële crisis. Het huidige dividendrendement bedraagt zo’n 2,3%.

-3. General Electric Company

GE verloor vorig jaar maar liefst 45% van zijn waarde. Maar hedgefunds beginnen er terug in te geloven. In het laatste kwartaal van 2017 steeg het aantal met 18 tot 68. Het was zo een van de populairste nieuwe aandelen onder de hedgefunds. Vorig jaar halveerde men het dividend, maar door de daling van de beurskoers bedraagt deze nog steeds meer dan 3%.

-4. & 5. Broadcom en Qualcomm

Beide bedrijven waren bijzonder populair door de intentie van de fusie die in november werd aangekondigd als een monsterdeal. President Trump stak hier recent echter een stokje voor.

Eind 2017 kende Qualcomm 70 hedgefunds onder de aandeelhouders, een stijging van 29 een jaar eerder. Het dividendrendement bedraagt 3,80%.

Broadcom telde 83 hedgefunds, 10 meer dan het kwartaal voordien en betaalt een dividendrendement van 2,70%.

Bron: Insider Monkey

Foto Credit: iStock

Word jij ook een van de Groene Miljonairs?

Met een groeiratio van 31% per jaar, behoort de marihuana-industrie tot de snelst groeiende ter wereld! In dit gratis ebook gaan de marihuana-experts van BeursBrink een paar hele interessante kansen uit de doeken doen, in een van de snelst groeiende markten van dit moment. Dit is alles wat je nodig hebt om te starten met beleggen in marihuana-aandelen: De Marihuana Miljonair Handleiding

De meest kansrijke groeimarkt van dit moment.