De grootste digitale munt ter wereld kende een dramatisch beursjaar. Het historische jaar 2017 kreeg in 2018 geen vervolg en dat kwam voor veel beleggers als een complete verrassing. De Bitcoin leek namelijk aan het einde van 2017 bijna onverslaanbaar te zijn en koersdoelen van $ 100.000 werden zelfs al genoemd. Tijdens het afgelopen jaar hebben veel cryptobeleggers het veld moeten ruimen en dat is misschien juist goed nieuws voor de Bitcoin.

De Bitcoin is dit jaar positief uit de startblokken gekomen. De prijsval van het afgelopen jaar lijkt tot stilstand te zijn gekomen en dat leidt bij sommige cryptobeleggers zelfs weer tot een voorzichtig optimisme. Uiteraard is het voor echt optimisme nog te vroeg, want er hangen nog voldoende donkere wolken boven de cryptomarkt.

Is de Bitcoin op weg naar nieuwe records?

Toch is Peter Brandt, een bekende belegger en schrijver over beleggen, erg enthousiast over de grootste digitale munt ter wereld. Volgens Brandt is er op dit moment een sterke correlatie met de daling van het jaar 2013 en 2014. En hij liet via Twitter weten dat er mogelijk een nieuwe belangrijke bodem gezet is.

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Peter Brandt, zijn de vergelijkingen met de huidige beursbeweging en die van het jaar 2013/2014 in beeld gebracht. Volgens de ervaren belegger kan dit mogelijk ‘het jaar van de Bitcoin’ gaan worden. En daar snakken op dit moment heel veel cryptobeleggers naar.