De dollar staat al enkele weken onder druk. De stieren hebben een adempauze genomen en als gevolg daarvan wisten de beren wat terrein terug te winnen. Meer dan dat is het voorlopig ook nog niet, want de dollar noteert nog steeds ruim boven het slot van 2017. De neerwaartse druk zou de komende tijd wel kunnen gaan toenemen.

Donald Trump zal met veel plezier kijken naar de huidige koersontwikkelingen. Zo wist Wall Street tijdens de afgelopen handelsdagen haar records aan te scherpen en de dollar moest terrein inleveren. En een lagere dollar zal Trump tevreden stellen, want de president van de VS liet al eerder weten dat hij niet gecharmeerd was van de ‘dure’ dollar.

Dollar piekt en dat is goed nieuws voor de edelmetalen

Volgens Chris Kimble, van Kimble Charting, kan Trump ook de komende tijd zijn zin gaan krijgen wat betreft de dollar. Hij deelde de bovenstaande grafiek waarop te zien is dat de Dollar Index tijdens de afgelopen weken een plafond wist te bereiken na het aantikken van de weerstandslijn. Daarnaast is een hoofd-en-schouderpatroon zichtbaar op de grafiek en binnen de technische wereld staat dit patroon bekend als een ‘toppatroon’.

Aan de onderkant van de grafiek is te zien dat de euro juist onlangs wist op te krabbelen vanaf een belangrijke steunlijn. Bij de euro is er als gevolg van het omgekeerde hoofd-en-schouderpatroon juist een bodempatroon zichtbaar.

Het is dus goed mogelijk dat de dollar de komende tijd de weg naar beneden zal gaan inzetten. Voor de goud- en zilverstieren zou dat goed nieuws betekenen.

De goudmijnsector staat nog altijd 60% onder hun piek

Terwijl de meeste activa zoals traditionele aandelen of obligaties dicht of nabij hun hoogste niveau ooit staan, blijven goudmijnaandelen naar historisch maatstaven bijzonder goedkoop. Wie op zoek is naar een contraire belegging, kan goudmijnaandelen niet langer negeren.

Het beste moet namelijk nog komen!

U leest hier waarom goudmijnaandelen gemakkelijk kunnen verdubbelen!