De Fed heeft aangekondigd een soepeler beleid te voeren. Dat prijzen de markten alvast in. Alleen misschien net iets te veel. Zo is er een onbekende trader die gelooft dat de markt te ver is gegaan. Daarom speculeert hij tegen de markt.

De trader kocht 30 miljoen dollar aan eurodollar putopties. Hiermee kan hij profiteren als de Fed de rente dit jaar niet verlaagt.

De Fed liet de markt onlangs weten dat het de rente dit jaar waarschijnlijk niet verhoogt. De markt prijst echter een daling van de rente in, zo is op de volgende grafiek te zien.

Te zien is dat de in geprijsde rente lager is dan de huidige rente stand van de Fed. De markt verwacht dat de Fed de rente nog met zo’n 30 basispunten zal laten dalen voor het einde van 2019.

De trader die onlangs 30 miljoen dollar aan eurodollar putopties heeft gekocht denkt hier anders over. Als de centrale bank voor het einde van 2019 de rente niet verlaagt, dan zal de trader winstgevend zijn. De opties van de trader lopen op 11 december af. Dat is net na de laatste meeting van de Fed in 2019.

Enorme order

Woensdag nam het verhandelde volume in de optie markt hard toe. Zo werden er 200.000 eurodollar putopties gekocht, totaal goed voor 20 miljoen dollar. De andere 10 miljoen dollar aan opties werd sinds vorige week donderdag door de trader gekocht.

Om dat in perspectief te zetten. De 200.000 opties die woensdag werden gekocht waren goed voor het halve handelsvolume in de eurodollar optiemarkt op een normale dag.

Bron: Bloomberg

Foto: iStock