Totaal onverwachts keerde afgelopen week de beweeglijkheid op de financiële markten terug. De barometer voor de volatiliteit, de VIX-index, wist op weekbasis zelfs met meer dan 50% te stijgen. De VIX-index stond sinds de Amerikaanse verkiezingen niet meer zo hoog.

Er zijn diverse ‘triggers’ op te noemen waarom de markten tijdens de afgelopen handelsweek een stapje terug moesten doen. De hoofdreden is de angst over mogelijk meer Amerikaanse renteverhogingen. Gezien de gezondheid van de Amerikaanse economie zou de Amerikaanse centrale bank kunnen beslissen om de rentevoet eerder en vaker dan verwacht op te trekken.

Angstaanjagende overeenkomsten met de internetzeepbel

Volgens E. Cantoni is er op dit moment een gevaarlijke situatie ontstaan. Via Twitter deelde hij de bovenstaande grafiek waarop te zien is dat de huidige beweging bij de Nasdaq Composite index wel erg veel lijkt op de beweging die we zagen tijdens de internetzeepbel.

Op basis van deze grafiek heeft de Nasdaq Composite index onlangs het ‘hoogtepunt’ bereikt. Mochten de overeenkomsten tussen de huidige beursperiode en die van de late jaren ’90 in stand blijven, dan voorspelt dat weinig goeds.

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)