De afgelopen jaren hebben de hernieuwbare energiebronnen een flinke opmars doorgemaakt. Steeds meer landen zijn bewuster bezig met het klimaat en dat zorgt er voor dat diverse subsidies gegeven worden aan mensen die kiezen voor ‘groene-stroom’.

Toch beleefden de ‘groene beleidsmakers’ de afgelopen week een treurige week. Donald Trump liet immers op donderdag weten dat Amerika zich terugtrekt uit het Klimaatakkoord van Parijs. En gezien het feit dat de Verenigde Staten een van de grootste uitstoters is van CO2, kan dit gezien worden als een grote nederlaag.

Hernieuwbare energie gaat alleen maar populairder worden

Matt Setchell, investeerder bij Octopus, laat weten dat hij zich weinig zorgen maakt over de toekomst van de hernieuwde energie. Zo laat hij weten dat hernieuwde energie in de toekomst de steun van de overheid niet meer nodig heeft. De vraag naar groene stroom zal volgens hem steeds groter worden omdat de prijzen verder zullen gaan dalen.

hernieuwbare-energie

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Bloomberg, is te zien dat de kosten voor zonne-energie de afgelopen jaren flink zijn gereduceerd. Feitelijk gezien zijn deze prijzen sinds het jaar 2009 met meer dan 60% gedaald. In het jaar 2025 zou zonne-energie volgens prognoses zelfs goedkoper zijn dan kolen.

Volgens Setchell zullen consumenten in het meest van de gevallen voor het goedkoopste alternatief gaan. En verrassend genoeg gaat daarin de hernieuwbare energie de fossiele brandstoffen in de toekomst voorbij.