De Amerikanen hebben weer het volste vertrouwen in de toekomst. Het lage werkloosheidspercentage, en daarmee de grote vraag naar arbeiders, heeft weten te leiden tot een stroom aan optimisme. Door dit optimisme is de behoefte tot sparen gedaald tot recorddieptepunten. En juist dat is een extreem groot gevaar.

De Amerikaanse economie draait op dit moment op volle toeren, dat zal bij de meeste mensen wel bekend zijn. Ondanks de opgelegde importheffingen van Trump, weet de Amerikaanse economie goed stand te houden. En dat is met name te danken aan het feit dat de consumenten nog steeds extreem optimistisch gestemd zijn. Door de uitgaven van de consumenten kan de economische motor immers blijven draaien.

Alle alarmbellen gaan op dit moment af

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van ZeroHedge, is te zien dat het gat tussen het vertrouwen en het spaargedrag van de Amerikanen extreem groot is geworden. Voor het laatste was er sprake van een dergelijk gat net voor het uitbreken van de financiële crisis. Daarvoor was een dergelijk gat ook zichtbaar net voor het uiteenspatten van de internetzeepbel.

Wat dat betreft gaan alle alarmbellen op dit moment af. De geschiedenis wijst uit dat het een extreem slecht teken is dat de Amerikanen haast geen geld meer opzij zetten voor slechtere tijden. En juist daardoor waren de laatste twee recessies zo heftig.

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)