Al wekenlang zitten de beurskoersen stevig in de lift. Toch was er aan het einde van januari sprake van een licht dalende trend. Als gevolg van deze dalende trend is een aanzienlijk deel van de beleggers op het verkeerde been gezet. En dat kan ze mogelijk duur komen te staan.

Aan het einde van januari gaven de meeste beurzen hun volledige maandwinst prijs. Als reactie daarop hebben diverse beleggers ingezet op dalende beurskoersen. Dalende beurskoersen gaan in 99 van de 100 gevallen gepaard met een toenemende beweeglijkheid en daarom waren de ‘Long VIX ETF’s’ ook in trek. De vraag is alleen of beleggers wel op het juiste moment hebben ingezet op een stijgende VIX-index.

Groot deel van de beleggers heeft moeite met het timen van de financiële markten

Uit onderzoek van Troy Bombardia blijkt dat het ‘domme geld’ vaak op het verkeerde moment inzet op een toenemende beweeglijkheid. Zo is op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Bull Markets Co, te zien dat de beurzen vaak juist goed weten te presteren op het moment dat er sprake is van een ‘spike’ bij de kapitaalinstroom bij de Long VIX ETF’s. In 13 van de 14 voorgaande gevallen noteerde de S&P 500 index 3 maanden later hoger.

Uiteraard biedt het verleden geen enkele garantie voor de toekomst, maar het verleden leert ons wel dat een groot deel van de beleggers het vaak mis heeft als het gaat om het ‘timen’ van de financiële markten. En mogelijk kan dat nu opnieuw het geval zijn. Voorlopig noteren de beurzen immers aanzienlijk hoger dan tijdens de slotstand van januari het geval was.

3 Aandelen voor de Energie Crisis

Met deze 3 aandelen zal ook u geld kunnen verdienen aan deze energiecrisis … in plaats van hem te betalen.

Dit is een ‘once in a lifetime’ opportuniteit.

Download hier jouw gratis gids: 3 Aandelen voor de Energie Crisis