Tijdens de afgelopen handelsdagen wisten de meeste beurzen een groot deel van de beursschade van de weken daarvoor ongedaan te maken. Sommige indices noteren op dit moment zelfs weer rond hun recordhoogten. Toch betekent dit niet dat alle aandelen zich krachtig wisten te herstellen. De verschillen tussen de diverse aandelen lijken zelfs met de dag groter te worden en dat is een bedreiging voor de houdbaarheid van deze beursrally.

De afgelopen tijd zijn er scheurtjes ontstaan in de beursrally. Dit komt niet alleen door het feit dat de beurzen tijdens de voorbijgaande weken werden geconfronteerd met serieuze berentikken, maar met name door het feit dat deze beursrally gedragen wordt door steeds minder aandelen. En de ervaren beleggers onder ons die weten dat een beursrally op de lange termijn alleen houdbaar is indien het door het overgrote deel van de aandelen gedragen wordt.

De houdbaarheid van de beursrally is in gevaar

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Crescat Capital LLC, is te zien dat de beursrally bij de Nasdaq Composite index op dit moment door de minderheid van alle aandelen binnen de index gedragen wordt. Op dit moment noteert immers slechts 35% van de techaandelen boven het 200-daagsgemiddelde. En het 200-daagsgemiddelde wordt op de beursvloer betiteld als de belangrijkste trendlijn. Een notering eronder impliceert dat er sprake is van een dalende trend, terwijl een notering erboven wijst op een stijgende trend.

De reden dat de Nasdaq Composite index tijdens de afgelopen maanden nog wel in waarde wist te stijgen komt voort uit het feit dat de toonaangevende aandelen binnen deze index nog wel een stijgende trend wisten te produceren. Met andere woorden wordt de huidige techrally met name gedragen door de grootste beursgenoteerde techbedrijven. Op de lange termijn zal dit echter moeilijk houdbaar zijn.

3 Aandelen voor de Energie Crisis

Met deze 3 aandelen zal ook u geld kunnen verdienen aan deze energiecrisis … in plaats van hem te betalen.

Dit is een ‘once in a lifetime’ opportuniteit.

Download hier jouw gratis gids: 3 Aandelen voor de Energie Crisis