CNBC Mad Money presentator Jim Cramer waarschuwt beleggers en investeerders dat er nog altijd verhoogde risico’s zijn op de aandelenmarkten. Maar hij is ook van mening dat er menig wat koopkansen zijn gezien de aandelenmarkten al een maand in een neerwaartse trend zitten. Hij raadt beleggers en investeerders aan stelselmatig de dip te kopen.

Het beurssentiment op de Amerikaanse aandelenmarkten is al een maand niet al te best. Zowel de Dow Jones, de S&P 500 als de Nasdaq noteren gemiddeld 5 procent lager. Volgens Jim Cramer, presentator van Mad Money voor CNBC, blijft het riskant op de aandelenmarkten echter wordt het wel stilaan tijd om op zoek te gaan naar koopkansen.

Right now, there remains plenty of risk, although with the Nasdaq bruised and the overall market down 5% from the highs, I’m not trying to tell you, ‘Oh, here comes the sell-off. But we have to buy stocks gradually on the way down, because if you just jump in on every dip, well, then you’re going to get slaughtered.

Ondanks dat veel aandelen zich volgens Cramer nu op een aantrekkelijk niveau bevinden, waarschuwt hij toch dat beleggers niet zomaar ‘buy the dip’ kunnen doen. Zorgen omtrent de inflatie en het monetaire beleid van de Federal Reserve maken het beleggers niet eenvoudig.

Koopkansen

De S&P 500 daalde maandag met 1,3 procent naar 4.300 punten, het laagste niveau sinds de maand juli. De Nasdaq deed het nog slechter met een daling van 2,1 procent, dat had te maken met de problemen van Facebook die de volledige technologiesector naar benenden haalden.

Cramer is echter wel optimistisch, vooral gezien farmabedrijf Merck een doeltreffende Covid pil wil uitbrengen die de kans op hospitalisatie en sterfte drastisch vermindert. Deze pil, in combinatie met olieprijzen die terug zullen dalen en dus de inflatie wat ontzien, kan zorgen voor een bijzonder gunstige periode voor aandelen de komende kwartalen, aldus Cramer.

Bronnen: Kevin Stankiewicz – CNBC

Foto: Nick Youngson CC BY-SA 3.0 Alpha Stock Images

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>