Op dit moment wordt er hoofdzakelijk gesproken over de geweldige prestatie van de aandelenmarkten dit jaar. Een groot deel van de media geeft vandaag de dag geen enkele aandacht meer aan de bewegingen binnen de goudmarkt. Toch weet de goudprijs tot nu toe dit jaar beter te presteren dan heel wat beurzen. En ook het aankomende decennium ziet er fantastisch uit voor het gele edelmetaal.

De goudprijs noteert op dit moment ruim 10% hoger dan de slotstand van 2018. Gezien de geweldige prestatie van de meeste aandelenmarkten is de prestatie bij de goudprijs wel bijzonder te noemen. Over het algemeen weet de goudprijs namelijk juist goede zaken te doen indien de beurzen onder druk staan. Toch is daar op dit moment geen sprake van.

Goudprijs kan het komende decennium gaan verrassen

Volgens Troy Bombardia, van Bull Markets Co, kan er een ‘gouden’ decennium aanbreken voor de goudprijs. Uit zijn onderzoek blijkt dat de goudprijs het uitstekend weet te doen indien aandelen de 10 jaar daarvoor wisten te ‘outperformen’ en daarnaast het decennium wisten af te sluiten tegen erg hoge waarderingen. En daar lijkt nu sprake van te zijn, want Wall Street wist sinds het jaar 2010 met 239% in waarde te stijgen en daarnaast is er op dit moment sprake van een historisch hoge waardering (koers-winstverhouding).

Sinds het jaar 1920 betekende een dergelijke mix goed nieuws voor de goudmarkt. In dat geval wist de goudmarkt namelijk het decennium daarop altijd een betere prestatie neer te zetten dan de aandelenmarkten.

Wordt het geduld van de goudbeleggers de komende 10 jaar beloond?

De goudmijnsector staat nog altijd 60% onder hun piek

Terwijl de meeste activa zoals traditionele aandelen of obligaties dicht of nabij hun hoogste niveau ooit staan, blijven goudmijnaandelen naar historisch maatstaven bijzonder goedkoop. Wie op zoek is naar een contraire belegging, kan goudmijnaandelen niet langer negeren.

Het beste moet namelijk nog komen!

U leest hier waarom goudmijnaandelen gemakkelijk kunnen verdubbelen!