Op dit moment zijn er maar weinig beleggers te vinden die geïnteresseerd zijn in de goudprijs. Sinds medio april is er al sprake van een dalende beweging bij de goudprijs. En tijdens de afgelopen weken is die beweging in een hogere versnelling terecht gekomen. Zo werd onlangs nog de grens van $ 1.200 doorbroken. In tegenstelling tot de meeste beleggers, is het ‘slimme geld’ wel geïnteresseerd in de goudprijs.

Het meest recente COT-rapport toonde aan dat de commerciële handelaren – het grote en slimme geld – zelden zo positief waren over de goudprijs. Sterker nog; voor het laatst was het ‘slimme geld’ aan het begin van 2016 zo enthousiast gestemd over de toekomst van de goudprijs.

Het ‘slimme geld’ zet sterk in op een stijgende goudprijs

Chris Kimble, van Kimble Charting, deelde onlangs de bovenstaande grafiek. Op deze grafiek is te zien dat het ‘slimme geld’ in het begin van 2016 perfect de bodem bij de goudprijs voorspelde. Op dit moment zetten de commerciële handelaren opnieuw sterk in op een stijgende goudprijs.

Zal de koersreactie deze keer hetzelfde zijn?

De goudmijnsector staat nog altijd 60% onder hun piek

Terwijl de meeste activa zoals traditionele aandelen of obligaties dicht of nabij hun hoogste niveau ooit staan, blijven goudmijnaandelen naar historisch maatstaven bijzonder goedkoop. Wie op zoek is naar een contraire belegging, kan goudmijnaandelen niet langer negeren.

Het beste moet namelijk nog komen!

U leest hier waarom goudmijnaandelen gemakkelijk kunnen verdubbelen!