De aandelenmarkten zijn tot nu toe bezig aan een fantastisch beursjaar. Zo noteert Wall Street op dit moment ruim 20% hoger dan de slotstand van 2018. En juist deze geweldige tussenstand kan goed nieuws betekenen voor de laatste twee beursmaanden van het jaar. Het verleden voorspelt immers een voorspoedig einde van het beursjaar.

De meeste beurzen kennen tot nu toe een fantastisch beursjaar. Als gevolg van het verzachtende monetaire beleid van de centrale banken is het optimisme onder de beleggers weer opgelaaid. Ook de recente positieve ontwikkelingen inzake de handelsoorlog stelt beleggers tevreden. Het heeft er immers alle schijn van dat de VS en China dicht bij een omvangrijk handelsakkoord zijn.

Dit onderzoek voorspelt een noemenswaardige eindejaarsrally

Uit onderzoek van LPL Research blijkt dat het verleden goed nieuws voorspelt voor de laatste handelsweken van het jaar. Uit onderzoek blijkt immers dat de laatste twee beursmaanden van het jaar normaliter voor Wall Street erg voorspoedig verlopen indien de winstteller van het jaar aan het einde van oktober boven de 20% staat. En daar is dit jaar sprake van.

Sinds het jaar 1950 is dit zeven keer eerder voorgekomen. En tijdens alle keren noteerde Wall Street aan het einde van het jaar hoger dan de slotstand van oktober. De gemiddelde stijging bedraagt zelfs 6,2%. Mogen we hopen op een eindejaarsrally?

Spotgoedkoop groeibedrijf … nu nog onder 10 dollar

Een vergeten technologiebedrijf met opwaarts potentieel van bijna 100%.

GRATIS TIP: Het goedkoopste aandeel onder 10 dollar