De Nasdaq 100 index steekt dit beursjaar opnieuw met kop en schouders boven de rest uit. De geliefde techindex heeft de coronacrash al ruimschoots achter zich liggen. Op jaarbasis gemeten noteert de Nasdaq 100 index al ruim 25% hoger. Toch is het nog maar de vraag of deze beursrally daadwerkelijk zo krachtig is.

Op dit moment zijn er enkele toonaangevende beursgenoteerde bedrijven die op Wall Street de kar trekken. Het merendeel van de aandelen beweegt immers nog niet rond een recordkoers. Bij de Nasdaq 100 index zijn er ook enkele aandelen die de totale index omhoog trekken. In dit geval is bijvoorbeeld te denken aan de aandelen Amazon, Tesla en Netflix. Deze techaandelen weten dit jaar in positieve zin te verrassen.

Deze gevaarlijke divergentie was voor het laatst in februari zichtbaar

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van ZeroHedge, is te zien dat de meeste techaandelen het nog steeds lastig hebben. Sinds juni is deze trend zelfs alleen maar verder verzwakt. Op dit moment beweegt amper 72% van de techaandelen boven haar 50-daagsgemiddelde. Door deze trend is er een zorgwekkende divergentie ontstaan tussen de prestaties van de techaandelen en de prestatie van de techindex zelf. Een soortgelijke divergentie was ook zichtbaar aan het begin van dit jaar. Dat wist destijds te leiden tot een forse beursdaling.

Moeten we vrezen voor een nieuwe beursdaling?

De volgende Apple (nu nog onder $10)

We staan aan de vooravond van een nieuwe, belangrijke technologierevolutie. Dit gaat ons dagelijkse leven niet enkel compleet veranderen, ook zullen enorme fortuinen gecreëerd worden.

Je moet NU instappen. Vóór de grote massa op de nieuwste revolutie springt.

Dit aandeel is vandaag nog te koop voor minder dan 10 euro.