De goudprijs is bezig aan een rampzalige reeks. Al wekenlang staat de goudprijs onder druk en met de week lijkt het pessimisme toe te nemen. Inmiddels is de goudprijs beland bij het dieptepunt van december 2017. Gaat het gele edelmetaal op weg naar nieuwe dieptepunten?

Steeds meer analisten verbazen zich om het feit dat de edelmetalen niet profiteren van de onrust die aanwezig is op de financiële markten. Normaal gesproken vluchten beleggers namelijk naar de edelmetalen op het moment dat de onrust toeneemt. Juist daarom wordt goud bijvoorbeeld vaak bestempeld als een ‘veilige haven’. Maar, dit jaar heeft goud dit niet kunnen waarmaken. En juist dat is verontrustend.

Gaat goud binnenkort weer vlammen?

Natuurlijk is er ook nog hoop voor goud. Vaak op de momenten dat iedereen de goudmarkt de rug toekeert, weet het gele edelmetaal te verrassen. Zo is op de bovenstaande grafiek, afkomstig van HulbertRatings, te zien dat de Hulbert Gold Newsletter Sentiment Index is gedaald naar het laagste niveau sinds december 2017. En destijds wist de goudprijs kort daarna een stevige bodem neer te zetten om vervolgens flink in waarde te stijgen.

Warren Buffett leert ons niet voor niets: “wees hebzuchtig als anderen angstig zijn”. Is dat moment nu aangebroken?

Eenvoudig en goedkoop fysiek goud kopen

Open kosteloos een account bij Doijer & Kalff en koop goud vanaf 100 gram, met terugkoop garantie en tegen de scherpste prijs. Opslag apart op naam en volledig verzekerd.

Check ook de GOUD SALE waarin geregeld goudbaren tegen spotprijs worden aangeboden!