Binnen de beleggingswereld is het van groot belang dat een bedrijf goede resultaten boekt. Uiteraard zijn er op dit moment genoeg beursgenoteerde ondernemingen op te noemen die heel wat procenten in waarde zijn gestegen maar te maken hebben met een verlieslatende situatie. Maar, deze stijging is vaak te danken aan het groeipotentieel die de beleggers voor ogen hebben. Op de lange termijn is winst maken een cruciaal begrip.

De mannen van 13D Research deelde onlangs een interessante grafiek waarop de bedrijfsresultaten van de beursgenoteerde bedrijven binnen de S&P 500 index worden afgezet tegenover de koers van de index. En bij het zien van deze grafiek zult u beter begrijpen waarom steeds meer analisten spreken over een ‘overgewaardeerde’ situatie bij de aandelenmarkten.

Divergentie tussen de bedrijfsresultaten en Wall Street

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van 13D Research, zijn de resultaten van het onderzoek in beeld gebracht. Voor het laatst hadden we rond het jaar 2000 te maken met een dergelijke divergentie tussen de S&P 500 index en het gemiddelde bedrijfsresultaat.

Het bedrijfsresultaat zit inderdaad in de lift, maar Wall Street zelf is een stuk harder in waarde gestegen. Gezien het verleden gaat er vroeg of laat een einde komen aan deze divergentie. U bent in ieder geval gewaarschuwd!

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)