In de maand februari bereikten veel Ark Invest fondsen hun piek. Sinds dat moment zijn deze ETF’s scherp gedaald om ergens in maart uit te bodemen. Ondertussen noteren de meeste van hun fondsen iets hoger dan deze bodem, echter lijkt de hype rond Ark Invest wat bekoeld te blijven op de aandelenmarkten, aldus Jim Cramer.

De ETF’s van Ark Invest behoorden tot de best presterende fondsen op Wall Street vorig jaar. Ook begin dit jaar waren de rendementen ontzettend sterk, echter zijn ze sinds februari sterk teruggevallen. Jim Cramer, presentator van Mad Money, zei dat de fondsen van Ark Invest aan het worstelen zijn met de huidige dynamiek op de aandelenmarkten.

It seems pretty clear that the Ark Invest phenomenon is no longer in play. We’re not seeing major outflows here, but the era of Cathie Wood propping these stocks up with her own buying bazooka, I think, it appears to be over.

Veel beleggers en investeerders kijken/keken op naar Cathie Wood, oprichter van Ark Invest. Wood leek alle sterk presterende aandelen eruit te kunnen pikken om ze vervolgens in een ETF te steken. In de periode dat het goed ging, stak Wood ontzettend veel kapitaal in deze ‘plays’. Cramer benadrukt nu dat de ‘buying bazooka’ enkel nog losse flodders lijkt te schieten.

‘Bazooka’

Cramer merkte op dat de ARK Innovation ETF de laatste tijd beter is gaan presteren naarmate groeiaandelen weer populair werden. Het fonds is de afgelopen 5 dagen inderdaad met ongeveer 2,4 procent gestegen, terwijl de S&P 500, ter vergelijking, 1,9 procent is gedaald.

Here’s the bottom line: when you look at the fund flows, Ark Invest’s no longer propping up the turbo-charged growth stocks, which makes their recent rebound feel a lot more significant to me.

Cramer zei ook dat, als groeiaandelen opnieuw in een rally terechtkomen, de bazooka van Cathie Wood opnieuw ingezet zou kunnen worden. Maar zolang dit niet het geval is, zullen deze aandelen enkel meesurfen op de golven die bewegen op de aandelenmarkten.

Bronnen: CNBC

Foto: Nanka-photo – Depositphotos

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>