Confido was een bedrijf dat ‘slimme contracten’ zou ontwikkelen. Het idee was om een soort van Escrow te creëren waarbij ze optreden als tussenpartij tussen koper en verkoper. Het idee klonk goed en via een ICO haalde het ‘bedrijf’ $375.000 op … om daarna met de noorderzon te verdwijnen.

Een Escrow betaling blokkeert fondsen terwijl de koper en verkoper goederen of diensten met elkaar uitwisselen. Via slimme contracten kan dit sneller en eenvoudiger uitgevoerd worden wanneer aan alle voorwaarden is voldaan. Confido zou dergelijke slimme contracten gaan ontwikkelen en haalde geld op via een ICO.

Een ICO is een ongereglementeerde manier om geld aan te trekken van investeerders. Voor de ene is het een gigantische vernieuwing om aan geld te geraken, … voor een ander een eenvoudig manier om geld uit onschuldige zakken te kloppen.

Beleggers in de ICO van Confido behoren tot de laatste groep.

Lees ook:

De tokens van Confido stegen in eerste instantie nog van $0,3 naar $1,20 om terug te vallen naar $0,02 op het nieuws dat deze ICO een ‘exit scam’ blijkt te zijn. Met andere woorden, de mensen achter Confido zijn er met het geld van de ICO vandoor en beleggers zullen meer dan waarschijnlijk nooit meer een cent terugzien.

De website en de sociale media accounts van Confido zijn ondertussen verdwenen. Van de CEO, Joost van Doorn, is ook geen enkel spoor meer.

Bron: CNBC

Blijf op de hoogte van alle beurs- en cryptonieuws via de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>