Veelbelovende woorden van Aberdeen CEO Stephen Bird, hij verwacht namelijk dat de marktkapitalisatie van de Chinese en Indiase beurzen zal verviervoudigen tegen het jaar 2050 dankzij sterke economische ontwikkelingen. Men verwacht dat China de grootste economie ter wereld wordt en dat India op de derde plaats zal terechtkomen. 

Alle ogen zijn gericht op China en India. Hun economieën gaan wellicht de komende jaren hard groeien en stijgen in de rangschikking van ’s werelds grootste economieën. Volgens de CEO van Aberdeen, Stephen Bird, gaat de Chinese economie die van de Verenigde Staten voorbij steken de komende jaren. Ook de Indiase economie is aan een sterke opmars bezig.

China and India are expected to become the world’s largest and third largest economies respectively in the next decade while their consumers will increasingly dictate global tastes and trends. Capitalization of their equity markets could also increase by a factor of four or more by 2050.

Bird verwacht dat de Indiase en Chinese beurzen zullen verviervoudigen tegen het jaar 2050. Vooral de lokale particuliere beleggers zullen deze beurzen hoger stuwen. Voorlopig zijn het veelal buitenlandse investeerders die zich begeven op deze markten. Maar hoe harder de economie groeit, hoe meer kapitaal en vertrouwen er zal groeien bij de lokale bevolking.

Capital markets have also evolved and the region has switched from being mostly a destination for foreign investors to one where local investors dominate its markets.

Verschuiving

Het jaar 2022 is tot nu toe bijzonder zwaar voor de Chinese economie. Enerzijds door de problemen met de toeleveringsketen, anderzijds door de aanhoudende besmettingsgolf en de strenge lockdowns in hun grootsteden. Ook worden de technologiebedrijven geremd in hun ambities maar daar zal allemaal vroeg of laat een einde aan komen.

De analisten van zakenbank Goldman Sachs zien licht aan het einde van de tunnel. Momenteel lopen Chinese aandelen achter de feiten aan en lopen ze wat achter op de rest van de wereld. Bird voorspelt dat er een verschuiving zal plaatsvinden en dat deze aandelen niet de ‘laggers’ zullen zijn maar de ‘leaders’. Het beloven dus goede tijden te worden voor China en India.

Bronnen: Elliot Smith – CNBC

Foto: Times Asia – FlickrCC BY 4.0

5 redenen om aandelen uit groeilanden te kopen

  • De waardering van de aandelen uit groeilanden bedraagt slechts de helft van de S&P 500
  • Voor het eerst in 5 jaar doen de aandelen uit de groeilanden het beter dan de S&P 500
  • Grote beleggers durven ondertussen weer te investeren in Aziatische aandelen
  • De economische groei is er hoger en de schuldengraad is lager
  • Aandelen uit groeilanden zijn een van de weinige vluchtroutes bij een nieuwe crisis

Wacht géén dag langer om aandelen uit groeilanden te kopen: LEES MEER