Volgens beurskenners is het verstandig om de handelsvolumes bij de insiders goed in de gaten te houden. Deze insiders zijn namelijk personen die nauw betrokken zijn bij de beursgenoteerde bedrijven. Met andere woorden zijn dit de echte kenners die weten hoeveel een aandeel daadwerkelijk waard is. En op dit moment zijn deze insiders het totaal niet eens met de huidige beurskoersen.

De aandelenmarkten wisten afgelopen week opnieuw goede zaken te doen. Tijdens de laatste handelsdag van de week moesten we een stapje terug doen, maar de dagen daarvoor zijn we meermaals getrakteerd op nieuwe recordkoersen. Toch zijn de insiders daar niet bepaald van onder de indruk. Zij hebben de stijging van de afgelopen week aangegrepen om posities van de hand te doen.

Insiders ondersteunen de beursrally niet

Op de bovenstaande grafiek is te zien dat de ‘Insider Transactions Ratio’ is gestegen naar een niveau die we voor het laatst tijdens het begin van april hebben gezien. Het is duidelijk dat de insiders op dit moment behoorlijk pessimistisch gestemd zijn, want een dergelijk hoog niveau komt niet heel vaak voor.

Natuurlijk hoeft dit niet direct te betekenen dat de aandelenmarkten vanaf nu in een stevige Bear Market terecht zullen gaan komen. Het geeft echter wel aan dat de echte kenners de huidige beursstijging niet ondersteunen. En dat klinkt toch wel als een serieuze bedreiging.

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)