Op Wall Street werden er tijdens de afgelopen handelsweek nieuwe recordkoersen op de borden getoverd. Eigenlijk lijkt de stier dit jaar wel onverslaanbaar te zijn. Mede daardoor noteert de S&P 500 index op dit moment ook aanzienlijk hoger dan de slotstand van 2020. Toch lijken de insiders niet bepaald onder de indruk te zijn van de huidige beursrally. Zij beginnen zich juist zorgen te maken over de beurstoekomst.

Als we het over ‘insiders’ hebben, dan gaat het in dit geval om prominente personen die binnen een beursgenoteerde onderneming werkzaam zijn. In dit geval is bijvoorbeeld te denken aan CEO’s en CFO’s. Hun acties liggen vaak onder een vergrootglas. Als zij aandelen aan de portefeuille toevoegen, wordt dit veelal gezien als een ‘Bullish’ teken.

Insiders waren zelden zo pessimistisch gestemd

Opvallend genoeg lijken insiders op dit moment niet onder de indruk te zijn van de recordrace. Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Thomson Reuters, is te zien dat de Ratio of Insiders Sales to Buys in korte tijd is gestegen tot boven koers 133. En voor het laatst zagen we een dergelijke koers in januari 2018. Dat vormde destijds het startsein voor een stevige beurscorrectie. En ook destijds zagen maar weinig analisten een beurscorrectie aankomen. En ook op dit moment is het gros van de analisten positief gestemd over de toekomst.

Is dit hét moment om de veiligheidsriemen weer tevoorschijn te halen?

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)