Het internet heeft de afgelopen 20 jaar voor heel wat revoluties weten te zorgen. Denk bijvoorbeeld maar aan de prominente plek die de webshops de afgelopen jaren hebben weten in te nemen binnen de retailsector. Als gevolg daarvan zijn er heel wat traditionele winkelketens kopje onder gegaan. We moeten als het aan PwC ligt rekening houden met nog meer revoluties die veroorzaakt worden door het internet.

Een van die revoluties gaat binnen enkele jaren plaatsvinden binnen de adverteermarkt. Eigenlijk is deze revolutie door de komst van de sociale media al in volle gang gezet. Facebook heeft zich binnen enkele jaren weten te transformeren in een gigantische adverteermachine. Natuurlijk neemt Google nog steeds de meest prominente plek in als het gaat om het genereren van online adverteerinkomsten.

Beleggers moeten rekening houden met revoluties

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van PwC, is te zien dat de digitale adverteerinkomsten in Noord-Amerika binnen 2 jaar de geprinte adverteerinkomsten voorbij zullen gaan. En dat zal dan gaan zorgen voor de eerste keer ooit dat de adverteerinkomsten via het internet groter zijn dan de traditionele wijze van adverteren. Ook in Europa, het Midden-Oosten en Afrika is de stijgende trend van adverteren via het web in gang gezet.

Het onderzoek van PwC maakt duidelijk dat beleggers ook rekening moeten houden met de veranderingen die ons te wachten staan. Er zijn nog heel wat ‘conservatieve’ beleggers onder ons die niet rekening houden met de revoluties die er aan zitten te komen. Voor die beleggers is het noodzakelijk om daar in de toekomst wel rekening mee te gaan houden, want deze revoluties gaan ook grote gevolgen hebben voor de betreffende aandelen die fungeren binnen de sectoren die getroffen worden door revoluties.