Internet of ThingsDe Consumer Electronics Show (CES) is het Mekka voor de nieuwste trends in technologieland. Dit jaar staat ‘Internet of Things’ centraal. Dat staat voor het bedienen van apparaten over het internet via mobiele toestellen: de mogelijkheden zijn werkelijk legio. Maar is de stap voor de consument nog te vroeg, of is het al keiharde realiteit? De meesten van ons zijn zot op smartphones en tablets en we willen er ook steeds meer mee doen. Het bedienen van apparaten op afstand is dus slechts een kwestie van tijd. Ieder apparaat dat voordeel kan halen uit bediening op afstand, komt in aanmerking voor het Internet of Things. Denk maar aan alle vragen die u zichzelf bij het verlaten van het huis.

Internet of Things: 50 mrd toestellen

Zo is Nest Labs, recent overgenomen door Google voor $3,2 mrd, koploper op het bedienen van je thermostaat via het internet. Stel je eens voor, nooit meer koud als je thuis komt en een slimme bediening van de chauffage zodat het zelfs kosten bespaart. Ook kunnen bijvoorbeeld deuren worden bediend: handig als vergeten is de boel op slot te doen of als er een derde binnengelaten moet worden op een specifiek tijdstip zonder de deur de gehele dag open te laten. Het technologielandschap en de infrastructuur zijn klaar om van het Internet of Things een gigantische markt te maken. Analisten schatten dat er tegen 2020 zo’n 30 tot 50 mrd (!) mobiele toestellen zullen zijn over heel de wereld, een veelvoud van de 10 mrd vandaag de dag. De omzetten die gegenereerd kunnen worden uit Internet of Things zijn immens en nu nog moeilijk vatbaar, maar een compleet nieuwe industrie wordt geboren.

Internet of Things: wie zijn de winnaars?

Er zijn verschillende manieren om in te spelen op de opmars van het Internet of Things. Er zijn niet alleen de producenten van slimme toestellen of slimme toepassingen, er moet ook een infrastructuur worden aangelegd en onderhouden om alle informatie te kunnen blijven verwerken. Daarnaast moet er ook heel veel data worden opgeslagen én beschermd. Om de winnaars te kennen van deze revolutie, leest u best het Technologie Rapport van Slim Beleggen