Inflatie lijkt het thema van het jaar 2021 te gaan worden. Door de snelle groei van de wereldeconomie is er een mismatch tussen vraag en aanbod ontstaan. En deze mismatch vertaalt zich nu in stijgende prijzen. Beleggers maken zich daar steeds meer zorgen om. En in tegenstelling tot de centrale banken rekenen zij niet op een ‘tijdelijk’ effect.

De centrale banken hebben het gevaar van inflatie compleet onderschat. Het eerlijke verhaal is immers dat niet alleen de mismatch tussen vraag en aanbod heeft geleid tot stijgende prijzen. Ook het opkoopbeleid van de centrale banken heeft hier aan bijgedragen omdat het printen van geld geresulteerd heeft in geldontwaarding en daarmee monetaire inflatie. Het probleem is alleen dat de centrale banken haast geen weg terug hebben.

Inflatie lijkt niet tijdelijk te zijn

Op de bovenstaande staafgrafiek, afkomstig van The Daily Shot, is te zien dat steeds meer investeerders zich zorgen maken over de oplopende inflatie. Het merendeel van de beleggers rekent volgend jaar op een inflatie van tussen de 2 tot 4 procent. In tegenstelling tot een kwartaal eerder zijn de verwachtingen duidelijk naar boven toe bijgesteld en een steeds grotere groep houdt ook rekening met een inflatie van boven de 4%.

Dit onderzoek maakt duidelijk dat beleggers rekening houden met een aanhoudende inflatie. En de situatie lijkt met de maand zorgwekkender te worden. Mogelijk zullen de centrale banken dus sneller dan verwacht moeten ingrijpen om de inflatie te temperen. Dit zal echter niet zonder gevolgen voor de financiële markten zijn.

De volgende Apple (nu nog onder $10)

We staan aan de vooravond van een nieuwe, belangrijke technologierevolutie. Dit gaat ons dagelijkse leven niet enkel compleet veranderen, ook zullen enorme fortuinen gecreëerd worden.

Je moet NU instappen. Vóór de grote massa op de nieuwste revolutie springt.

Dit aandeel is vandaag nog te koop voor minder dan 10 euro.