Amerika-Dream-Dead

De prestaties die de afgelopen vijf jaar op Wall Street zijn geboekt zijn op zijn zachts gezegd indrukwekkend te noemen. Zo stegen de drie belangrijkste indexen flink in waarde. Toch stelt Wall Street dit jaar min of meer teleur. De indices blijven wel redelijk goed liggen, maar daarmee is ook wel alles gezegd. De echte opwaartse impuls, zoals we die de afgelopen jaren hebben gezien, lijkt verdwenen te zijn. Ook een onderzoek van Bank of America Merrill Lynch maakt duidelijk dat steeds meer investeerders de Amerikaanse markt verlaten.

SPX-sentiment

Zo heeft Bank of America Merrill Lynch een onderzoek gehouden onder Amerikaanse fondsmanagers. Uit het resultaat blijkt dat steeds meer fondsmanagers de Amerikaanse beurzen verlaten. Uit het onderzoek blijkt dat zij de Europese en Japanse beurzen verkiezen boven de Amerikaanse indices.

Moeten we de Amerikaanse beurzen vermijden?

Uit het onderzoek blijkt dat de Europese en Japanse beurzen gewilder zijn omdat daar nog een zeer soepele monetaire politiek gevoerd wordt. Zo is de Europese centrale bank veel later begonnen met het inzetten van geldwapens, dan de Amerikaanse centrale bank. Ook maken veel fondsmanagers zich zorgen over de aanstaande renteverhoging die in Amerika en het Verenigd Koninkrijk op het programma staan. Als gevolg daarvan zijn de meeste fondsmanagers het er wel over eens dat ze de Amerikaanse en Engelse beurzen daarom maar beter kunnen vermijden. Daarnaast verwachten zij dat de Europese bedrijven nog flink kunnen profiteren van de lage euro. De winstcijfers zouden flink kunnen verbeteren met als gevolg dat de Europese koersen ondersteund worden. Wilt u geen fouten meer maken? Maak gebruik van de BEURSBIJBEL